29. lip 2011.

Kako postati sledbenik bloga

Mnogi od vas mi preko e-mejla postavljaju pitanje kako da postanu sledbenici Travianologije. Pošta me je smorilo da stalno pišem jedno te isto, evo kratkog vodiča za to.

1. Skrolujte stranicu ka dole (da, ka dole. Nemojte koristiti navigacioni bar pri vrhu jer često prijavljuje grešku).

2. Na dnu-levo, videćete gadžet "Registrovani čitaoci". Tu kliknite na "Prati" (označeno na slici):


3. Travianologija koristi Google Friend Connect servis (označeno na slici - broj 1). Ipak, da biste mu pristupili ne morate se mučiti i praviti neki novi nalog. Dovoljno je da imate gmail, twitter nalog, Yahoo! mejl, AIM nalog, Netlog nalog ili Open ID profil. Verujem da većina vas ima gmail. Ako je to slučaj i kod vas, kliknite na odgovarajuću sličicu (označeno na slici - broj 2). Ako pak nemate niti jedan od ovih servisa, jednostavno za par minuta napravite gmail. Da biste to uradili kliknite na "Stvori novi Google račun" (označeno na slici - broj 3), a zatim sledite dalja uputstva.


4. Recimo da imate gmail. Ako je to tačno, nakon što kliknete na "Google", videćete prozor za prijavljivanje u gmail. Napišite svoju gmail adresu i svoju lozinku i kliknite na "Prijava" (označeno na slici). 


5. Ako se nakon registracije niste automatski prijavili, ponovite ove korake.


Napomena: Po nekada postoje problemi s gadžetom za registraciju (ne vidi se). U tom slučaju, molim vas, malo sačekajte. Google tim verovatno radi na Bloggeru i gadžet bi trebalo da se ubrzo ponovo pojavi.

Sva pitanja možete postavljati putem komentara na ovaj post.

Nema komentara:

Objavi komentar

Prilikom pisanja komentara je poželjno da se pretstavite. Odaberite opciju Ime/URL ili neki od servisa, a ne Anonymous.

Svako vređanje, ponižavanje, neprimeren izražavanje, spam, trolling, off-topic i svaki drugi vid neželjenog ponašanja je zabranjen! Komentari ne smeju da podižu tenziju među čitaocima Travianologije.

Radi sistematičnije primene pomenutih pravila, moderatori moraju da odobre vaš komentar.