7. srp 2011.

Intervju: Shido

Shido
.ba podrška;
.hr moderator

  • Ime: Vernes
  • Prebivalište: Zenica, BiH
  • .ba Forum: shido
  • .hr Forum: shido

Travian

Kako si saznao za Travian?

   Jos kao klinac sam igrao razne strategije, isprobavao sve i svasta, dok nisam naletio na Travian. Koliko se sjecam, to je bilo preko nekog bannera.

Da li i dalje igraš?

   Nedavno sam zavrsio jedan server pa sam trenutno na odmoru, a nisam ni siguran da cu igrat vise :)

Koji narod ti je omiljen? Molim te da nam ukratko kažeš zašto.

  Svako pleme ima svoje prednosti i nedostatke, imao sam podjednake uspjehe sa svakim plemenom, pa ne bi nijedno izdvojio kao omiljeno.

Koji je tvoj najveći uspeh u Travianu? Šta najviše voliš: da gradiš, rušiš ili braniš svetsko čudo?

   Pa mislim da je moj najveci uspjeh na nedavno zavrsenom hrs3 gdje sam sa 2 dualla igrao akaunt koji je gradio 3 svjetska cuda, i uz to sva 3 su bila na prve 3 pozicije na kraju. Pozicije prvog napadaca sa preko milion off bodova i prvog branitelja su jos vise popravile dojam. Moram tu jos i spomenut odlicne igrace u nasem savezu/koaliciji koji su mnogo pridonijeli tom uspjehu.

A sto se tice stila igranja prilagodjavam se saveznim potrebama. Gradio sam SČ vise puta, isto tako ucestvovao u rusenju i odbrani istog. Sve 3 kombinacije su zabavne s tim da u ulozi graditelja se mora izdvajati mnogo vise vremena.

Koji trenutak koji si ti proživeo kao igrač Travian ćeš još dugo pamtiti?

   Pa vjerovatno necu zaboravit hrs2-2runda. Bio je to prvi susret s artefaktima i osvojio sam mali artefakt za manju potrosnju. Duallka je odlucila da se artefakt visestruko iskoristi pa smo zajedno s nasom vojskom u selu drzali vojsku od jos 5-6 igraca koji su slali za istu upola manje resursa. Sve je islo glatko dok se minus u selu nije naglo poceo povecavat pa smo u gg naknadno izgradili jos velikih zitnica. ukupno 10. Server je odmicao i zadnjih mjesec-dva (prije ispucavanja offova) smo imali minus u selu izmedju 400-600k (uz artefakt), pa je onda proslo jedno izvidjanje na to selo i krenuli su masovni napadi. Bila je to prava ludnica ali se po nas sve uspjesno zavrsilo.

Šta misliš o Travianu 4? Koja verzija igre ti je do sada najdraža?

  O T4 ne mogu nista reci jer nisam ni isprobao tu verziju. A T3.6 bi mogao izdvojiti kao najdrazu verziju.

Travian tim

Zašto si želeo da se priključiš Travian timu?

   Bio je nedostatak moderatora, Gabby (prijasnji admin hr foruma) me pitala da se pridruzim timu i tako sam poceo.

Da li je posao moderatora stresan? A podrške?


   Posao moderatora nije ni najmanje stresan, dok je posao podrške ponajvise zabavan.

Koje situacije, kao moderator, a koje kao podrška, najmanje voliš, a šta je najlepše u tim zaduženjima?

  U poslu moderiranja najmanje volim skretanja s tema koja onda obicno vode u nepotrebni spam i ako ne reagujete na vrijeme stvarate sami sebi vise posla, a najljepsa situacija je kada korisnici priznaju greske i ubuduce ne ponavljaju iste, tada znate da ste nesto korisno uradili.

U poslu podske bi kao nepozeljne situacije izdvojio poruke nevezane za igru kao i ponavljanje iste poruke vise puta od istog korisnika. A svakako je najljepse kada se spojite na nalog podrske a tamo nema nijedne poruke :D


Da li si se ikada osetio ugroženim akcijama u stvarnom životu zbog posla koji obavljaš ovde na Travianu?

  Pa tu uvijek postoje razne prijetnje, koje kod mene uglavnom izazivaju smijeh, i uopste se ne osjecam ugrozenim zbog istih.

Šta bi poručio posetiocima Travianologija bloga?

  Blog bi trebao biti mjesto gdje posjetioci mogu saznati nesto novo, zabaviti se i slicno. U svemu tome mogu i sami ucestvovati, pa prema tome, svim posjetiocima zelim mnogo zabave i uspjeha u samom Travianu, uz nadu da ce i Travianologija biti dio tog uspjeha i zabave.

Nema komentara:

Objavi komentar

Prilikom pisanja komentara je poželjno da se pretstavite. Odaberite opciju Ime/URL ili neki od servisa, a ne Anonymous.

Svako vređanje, ponižavanje, neprimeren izražavanje, spam, trolling, off-topic i svaki drugi vid neželjenog ponašanja je zabranjen! Komentari ne smeju da podižu tenziju među čitaocima Travianologije.

Radi sistematičnije primene pomenutih pravila, moderatori moraju da odobre vaš komentar.