25. srp 2011.

Diskusija: AID

Ovo je prva javna diskusija na blogu. Ja ću prvo reći svoje mišljenje o temi, a vi (čitaoci) možete da odgovarate putem komentara. Molim vas da se pretstavite! Opcija Ime/URL ne zahteva registraciju!

Tema prve diskusije je legendarni savez AID tj. SRB.AID (Alone In the Dark). To je savez koji je zvanično postojao na rs1, rs2 i ba2. Takođe je bilo pokušaja da se organizovano igra na rsX, mada to nije baš najbajnije prošlo. A kradljivaca imena AID bilo je svuda - od COM preko PK pa sve do AU servera - naravno to nisu bili pravio . Činili su ga igrači iz raznih delova Srbije i Srpske, ali i drugih krajeva sveta.



Savez je najpopularniji bio na prvom rs1 serveru. Tada je AID pobedio. Pobednički video je stvarno oličan i možete ga videti ovde. Video je napravio draganbrdar. Takođe, na drugom rs1 serveru AID je bio na praktično pragu pobede - završili su na 2. mestu. Jedan od graditelja svetskog čuda tom prilikom bio je WarLord. Intervju s njim je objavljen pre dva dana. Mnogi sadašnji i bivši članovi .rs i .ba Travian tima su članovi AID-a. Meni lično je AID oduvek bio predmet divljenja... od mog prvog trenutka kao igrača Traviana.



Ipak, čini mi se da, kako vreme prolazi i stari AID-ovci polako, ali sigurno napuštaju igru, AID sve više gubi na snazi i popularnosti. U pitanju je jedan zaista legendaran savez, ali, kako ništa nije večno, čini mi se da se i sveća i AID smanjila toliko da sada plamen sve bliži svećnjaku...


Voleo bih kada bi se AID-ovci, ako makar ništa drugo, samo javili putem komentara na ovaj post... Ostali mogu da podele svoje poznavanje, sećanje i komentare o AID-u.

Broj komentara: 7:

  1. Ajde da prkomentarisem nesto na temu AID-a posto vidim da nema ko da prokomentarise. U neku ruku cinjenica da je to praiskonska alijansa sa prvog rs1 servera, i da vecina originalnih igraca kao i vodja ili ne igraju vise, ili su izuzetno smanjili aktivnost. U tom smislu mozda preporuka Jovanu da pokrene diskusiju na temu nekog aktuelnijeg saveza, novijeg datuma... ipak sada igraju neke "mladje" generacije.

    Sto se samog AID-a tice, necu komentarisati ba server posto stvarno u taj deo njihove price nisam toliko upucen. Sto se tice rs... ne mislim da je u pitanju neki vrhunski kvalitet AID-a, mada se u to vreme igrao drugaciji travian od onoga danas (u medjuvremenu je kvalitete skocio, pa zatim naglo opao... ko razume shvatice), koliko cinjenica da su osvojili prvi rs server (mada opet upuceniji znaju sta se sve tamo izdesavalo u zavrsnici), u kombinaciji sa sjajnim videom koji su izbacili, za koji mislim da je video svako ko igra travian sto ih je proslavilo. Takodje i veoma dopadljivo ime koje je prosto mamilo nove igrace da ga koriste na buducim serverima. Takodje mislim da se ne moze pricati o AID-u a da se ne pomene Bhood bez koga ne bi bili ono sto jestu, pogotovo ako uzmete u obzir cinjenicu da je na drugom rs1 Bhood bio i jaca karika. I moje misljenje da ste zaista AID mogli da vidite samo na prva dva rs1 servera (cak i taj drugi slabije), a sve ovo ostalo su u sustini raznorazne tvorevine fanova.

    U svakom slucaju pozdrav za sve AID-ovce i one koji sebe smatraju istima od Dakija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Definitivno jedan od najjacih saveza i alijansi, koja se pojavljivala do sada na rs1 serverima. Jovana bih ispravio, na drugom rs1 sanci ww se nalazio na 2 mestu, tik iza pobednika (ispravite me ako gresim). Na trecem rs1, karike su polako pocele da popustaju, iako se ponovilo stratesko partnertvo sa -/- i tadasnjim ND (DN), izgleda da je doslo do zamora materijala i prezasicenosti od igranja. Tada je ZC i Anonimus zabelezio jedni od najubedljivih pobeda na nasim serverima. Reklo bi se da je bas taj treci rs1 doneo raskol medju igracima, koji su se sada asimilirali u druge saveze. Ipak se ime AID i dalje pominje i izaziva respekt medju igracima

    OdgovoriIzbriši
  3. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ako komentarišete post s prefiksom "Diskusija:" morate se pretstaviti ili će vam post biti obrisan.

    OdgovoriIzbriši
  5. Auuu, vidi Dakia sto nas mrzi :) (sala :D).. Mislim da smo se pored svega dobro druzili, sta je sve bilo necemo o tom'.. Jer na svakom serveru ima tajni i ostaloga. Na drugom rs1, gde smo branili "titulu", vec je bilo manje starih AIDovaca, to je zadnji server s' pravom ekipom AIDa :) Tesko da ce AID da zaigra s starom postavom, ako zelite da nas uhvatite i da se druzite s nama :D to je moguce samo na erepubliku :D Pozdrav za sve. WarLord

    OdgovoriIzbriši
  6. Veliki pozdrav za legendarnu ekipu saboraca od Markonija (prvi rs1 server). Lepo bi bilo da se ponovo skupimo i pokazemo kako se igra ova igra :-)

    OdgovoriIzbriši

Prilikom pisanja komentara je poželjno da se pretstavite. Odaberite opciju Ime/URL ili neki od servisa, a ne Anonymous.

Svako vređanje, ponižavanje, neprimeren izražavanje, spam, trolling, off-topic i svaki drugi vid neželjenog ponašanja je zabranjen! Komentari ne smeju da podižu tenziju među čitaocima Travianologije.

Radi sistematičnije primene pomenutih pravila, moderatori moraju da odobre vaš komentar.